MimioTeach Interaktív Fehértábla– Egy erőteljes megoldás

Assistive Technology Blog

Azzal kezdeném, hogy én mindig nagy rajongója voltam a MimioTeach™ interaktív fehértáblának, és évek óta figyelem ennek a robusztus és erőteljes tantermi megoldásnak a fejlődését. A MimioTeach interaktív fehértábla, a kezdetektől egy zseniális, könnyen rögzíthető Mimio egység, amelyet pillanatok alatt fel lehet helyezni, és a hagyományos táblája azonnal interaktív táblaként üzemel az ön számára.

A Mimio a kezdetek óta rengeteget fejlődött. Nagyon izgalmas volt kipróbálni az új terméket a tantermeimben. A MimioTeach interaktív fehértábla mára már egy gyönyörű hi-tech megjelenésű eszköz. A MimioTeach pont azt az elegáns megjelenést nyújtja, amit elvárunk napjainkban, az ehhez hasonló termékektől. A MimioTeach eszközön két gomb található és egy LED lámpa, a legtöbb műveletet a tollal lehet elvégezni. A két gomb a kalibráláshoz és az indításhoz lettek kialakítva, a LED lámpa pedig az eszköz kommunikációjáról ad visszajelzést.

Jó látni, hogy mennyi új gondolat lett beépítve az eszközbe. Az indításnál egy 10 lépéses folyamat segít kalibrálni az eszközt. A MimioStudio™ classroom szoftver telepítésénél, elvégez egy firmware frissítést, hogy a MimioTeach eszköz a lehető legsimábban és legjobban működjön. Követve a megjelenő lépéseket, percek alatt működtethető az eszköz. Miközben ismerkedtem a MimioStudioval és használtam a MimioTeach interaktív eszközt, azon gondolkodtam, milyen jó lenne, ha a diákok is tudnák használni, anélkül, hogy ismerniük kellene a rendszer működését. Tehát az egyik nyári tanórámon, amelyen tanítok, behoztam az eszközt, és megkértem a diákokat, hogy ők végezzék el az indítást. A képen megjelenő MimioStudio telepítési útmutatóval pillanatok alatt, probléma nélkül vették az akadályt. Több diák meg is jegyezte, hogy nem is gondolták volna, mennyire egyszerű használni a MimioStudio szoftvert és a MimioTeach-t. A szoftver és toll használata pozitív élmény volt számukra, és csak ámultak a Mimio technológiák költséghatékonyságán. A tanárok számos egyéb eszközt csatlakoztathatnak, többek közt a MimioVote™ feleltetőt, a MimioCapture™ festék rögzítőt és a MimioView™ dokumentum kamerát. A MimioTeach Interaktív Fehértábla hatalmas flexibilitást nyújt az interaktív tananyagok készítésében. Az eszköz egy kiváló kiindulópont a Mimio hardverek terén, amelyet a tanárok bármikor bővíthetnek további Mimio termékekkel. Megfontolva a keret szűkösségét, amelyet az iskolák igénybe vehetnek, a MimioTeach interaktív fehértábla kitűnő eszköz az erőteljes és hatásos funkcióival. Szoktam mondani, hogy ha már van egy táblája a tantermében, akkor már félúton jár az interaktív oktatási lehetőségek kiaknázásában.

A Mimioról

A Mimio egy vezető vállalat az interaktív oktatási technológiák területén, amely a tanítás egy jobb formáját nyújtja. A díjnyertes, innovatív és megfizethető hardvereink és szoftvereink növelik a tanárok hatékonyságát és a diákok tudását az osztálytermekben.