Rólunk

Tanítás egyszerűen.

A Mimio 1997-ben az alábbi egyszerű filozófiával indult: A tanulásban a diákok aktívabban vegyenek részt – olyan technológia révén, amellyel a tanárok még könnyebben foglalkozhatnak azzal, amiben a legjobbak: a tanítással.

A Mimio az MIT egyetem néhány igen kreatív elméjéből pattant ki. Műszaki problémamegoldó módszertan segítségével kiderítették, hogy a diákok idejét annyira leköti az állandó jegyzetelés, hogy nem tudnak odafigyelni a tananyagra. A kérdés így fogalmazódott meg: „Hogyan lehetne rögzíteni a fehértáblára felírt szövegeket, képleteket és ábrákat anélkül, hogy le kellene ezeket jegyzetelni?” A felfedezés iránti szenvedélyük gyümölcse a MimioCapture™ nyomkövető rendszer. A diákok végre oda tudtak figyelni minden órán, a jegyzeteket pedig később megkapták.

A Mimio fejlődése során számos nagyszerű újítással sikerült az oktatóknak abban segíteni, hogy magával a tanítással tudjanak foglalkozni, a diákok pedig magával a tanulással. Mindez számos oktatási díjat és világra szóló elismerést eredményezett.

Vezető pozíció az oktatásban. Most és a jövőben is.

A Mimio manapság világelső az interaktív tanítás technológiák terén. A fejlesztéssel pedig nem álltunk le; a jövőben is olyan megoldásokat keresünk, amelyek eleinte kivitelezhetetlennek tűnnek. Több évnyi kutatásba fektettünk be. Világklasszis mérnököket hoztunk össze a legjobb oktatókkal. Mindezt azért, hogy a kifejlesztett megoldásainkkal izgalmas új irányokat szabjunk iparágunk számára.

Az eredmény: a vadonatúj MimioClassroom™termékcsalád, mely a legjobb oktatási segédeszközünknek bizonyult. A többi interaktív technológiánál tapasztalt kényelmetlenségeket kiküszöböltük. Ezeket egy teljesen integrált rendszer váltotta le, mellyel tetszés és igény szerint adhatók hozzá újabb eszközök. Így a diákok még aktívabban vehetnek részt az órákon, tovább javítva a tanulási folyamatot.

Képzelje csak el, hogy magával a tanítással foglalkozhat, mivel a technológia nem az útjában áll – hanem segíteni fog. Képzelje csak el, hogy a diákok többet fognak tanulni, mert vidámabb dolog lesz a tanulás. Ezt tartjuk szem előtt nap mint nap, és ezért áll a Mimio vezető helyen az interaktív tanítás világában.