MimioProjectort a Tech & Learning’s Award of Excellence Program innovatív új terméknek választotta

CAMBRIDGE, MA — 2013 november 4.— A Mimio, az interaktív oktatási technológiák globális vezetője, ma bejelentette, hogy a MimioProjector™ interaktív projektor "új utat mutató innovatív megoldás"-nak lett megválasztva, a Tech & Learning magazin 31. Awards of Excellence programja keretében. Ez zsinórban a második év, hogy Mimio termék díjat érdemelt ezen a rangos programon. Tavaly a MimioStudio™ classroom szoftver jelentős fejlesztéseit ismerték el.

Ebben az évben a Tech & Learning Awards of Excellence program új és frissített szoftvereket, hardvereket, hálózatokat és webes termékeket díjazott. Több, mint 30 oktató tesztelte és választotta ki a díjazottakat a több, mint 150 induló közül.

“Rendkívül üdvözítő ez a testület a kiváló bírákkal, akik felismerik a kemény munkát és a szenvedélyt, amit a szervezetünk nyújt az interaktív projektor fejlesztése terén,” mondta Manny Perez, a Mimio elnöke és ügyvezető igazgatója. "A díj különösen fontos számunkra, hiszen tudjuk, hogy az iskolák folyamatosan keresik azokat a megoldásokat, amikkel ösztönözni tudják a tanáraik és a diákok munkáját, mi pedig azon igyekszünk minden nap, hogy ezeket az igényeket kielégítsük.”

A MimioProjector eszköz egy megfizethető és könnyen kezelhető megoldás, amely magában foglalja a követési technológiát, a stereo erősítőt, hangszórót és a díjnyertes MimioStudio szoftvert. A tanárok gyorsan és egyszerűen készíthetnek vele multimédiás leckéket és meg is jeleníthetik azokat szövegekkel és képekkel, egy egyszerű táblán, vagy bármilyen más sima felületen. Egy mellékelt tollal a felhasználóknak lehetőségük van módosítani a MimioStudio szoftver által kivetített képeket. A két tollas műveletek lehetővé teszik, hogy egyszerre két diák dolgozzon egy képen, növelve ezáltal a kollaborációs tanulás és a kiscsoportos foglalkozások előnyeit.

Az iskoláknak lehetőségük van a szűkös költségvetés keretén belül magas minőségű, belépő MimioProjector eszköz vásárlására, majd bármikor bővíthetik annak funkcióit a kívánt területeken. Ez azt jelenti, hogy az alap, nem interaktív változat, bármikor bővíthető egy tollas vagy két tollas interaktív projektorrá.

A MimioProjector eszköz támogatja az összes megszokott video formátumot, beleértve a VGA-t, HDMI-t, S-Video-t és kompozitot. A magas képfelbontás élethű képhatást eredményez. A sztereo hangzás tovább növeli a hallgatói élményt, ezen kívül a projektor a 3D tartalmak megjelenítését is lehetővé teszi.

Perez következtetése, “Ez a díj igazolja az elképzeléseinket, miszerint olyan termékeket kell gyártani, amelyek segítenek megoldani a tanárok valós problémáit napjainkban. Elkötelezetten dolgozunk azért, hogy a vásárlóink életet egyre könnyebbé tegyük.”

A Mimioról

A Mimio egy vezető vállalat az interaktív oktatási technológiák területén, amely a tanítás egy jobb formáját nyújtja. A díjnyertes, innovatív és megfizethető hardvereink és szoftvereink növelik a tanárok hatékonyságát és a diákok tudását az osztálytermekben.